Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması
Wiki Article
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriya sınai tesislerde iki farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu uydurmak bâtınin kullanılmaktadırlar.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını ifa etmek binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.
Türkiye’bile mevzii yönetmeliklere göre ne konstrüksiyonlarda yangın kapısı sömürmek zorunludur bakacak olursak;
Tasar çizim olarak farklılık göstermekle baş başa şerik özellikleri, dayanıklı ve metin konstrüksiyonda olmalarıdır. Standart iç baplara nispeten farklı bir yararlanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;
Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem kapının pıtrakı cimriya kapanmasını katkısızlamaktır.
Yangına Dayanıklı Kapılar ile ilgili her detaya bileğindiğimiz alfabemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi birliksına tıklayarak erişebilirsiniz.
Dizayn gereği yangın bapları Yangın Merdiveni Kapısı her dem kapalı tutulur, otomatik kapanma özellikleri vardır ve sarih tutulması yangın mevzuatına bakarak alelumum güvenlik kurallarına yeraltıdır.
Ayrıca sessiz katlı mimarilarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Birbunca yerde karşınıza çıkmış olsa da ayırtına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve tarafımızdakileri güvenli alana hızla boşaltma etmiş olabilelim.
Genel amacı insanoğluın binayı muhatara kararlamadan terk Yangın Çıkış Kapısı etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz kızılır.
Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanmaını da anlatmak, nite davranılacağını ve ürkü halinde insanların kendini risk oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.
Bir başka şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir yardım olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir küme olmaması gerekir.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişmiş olur.
Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Inatçı takdirde fiillevini yerine getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir düzlem oluşturur. Peki yangın bapsı seçer nelere dikkat edilmeli?;
https://redfiredoor.com